Etter planen skal fjellturen for 9. trinn avvikles om snaue tre måneder. Selv om koronasituasjonen gjør mye uforutsigbart, planlegger vi for at den kan avvikles etter planen. (Skulle den ikke kunne avvikles, har skolen forpliktet seg til å gi elevene en tilsvarende tur i 2021.) Samtidig er det slik at vi har måttet legge noe om på planene for å gi elevene en best mulig opplevelse.
1) MER FLEKSIBELT OPPLEGG
De siste årene har elevene reist til fjells to og to klasser, med et fastspikret opplegg over fire dager. Tidligere reiste én og én klasse til fjells, og man kunne man velge dagen med best vær til topptur. Med to og to klasser oppe (én i telt ved Leirvassbu og én i hytta ved Høgvatnet) har det ikke vært mulighet til å planlegge ut fra værvarselet. Tidligere kom nesten alle klasser til topps på Midtre Høgvagltind, mens flertallet ikke har kommet opp de siste årene. Kostnadene ved å arrangere en tur over fire dager har dessuten vist seg å være langt større enn vi anslo da vi la om turen i 2017. Skolen og fjellturforeningen har derfor bestemt at vi vil gå tilbake til den gamle ordningen, med tre dager i fjellet og én og én klasse på tur av gangen. I løpet av disse dagene vil elevene få grottevandring, tindebestigning og en halv dag til frie aktiviteter. Elevene vil ligge fast i hytta ved Høgvatnet, men de vil få en overnatting i telt ved denne basen. Vi mener dette vil være en langt bedre ordning for elevene, samtidig som det pedagogiske utbyttet blir større.
2) BUSSTRANSPORT
I alle år er det Nettbuss (nå Vy) som har stått for transporten til fjells. Dette kan de ikke lenger ta på seg, fordi de ikke har nok busser. Vi har undersøkt andre transportmuligheter for å ta elevene til fjells, men vi har ikke endelig landet på en ny avtale. Det eneste som er klart, er at transportkostnadene vil øke.
Kort oppsummert får vi høyere utgifter til transport, men lavere utgifter til mat og teltovernatting ved Leirvassbu. Det er allikevel ikke til å komme unna at vi trenger mer penger enn vi regnet med da skoleåret startet. Vi har per i dag rett i underkant av 130.000 på konto. Vi bør skaffe 70.000 til for å være sikre på å kunne gjennomføre fjellturen i august. Dette har vi tenkt å gjøre på følgende måte:
- elevenes arbeidsdag ca 30.000
- søke støtte fra andre foreninger (Lions og Rotary) ca 10.000
- grasrotandelen ca 5.000
- Skovseth’n ca 15.000
- eventuell dugnad til høsten ca 10.000
De to klart største mulighetene for inntekt er Skovseth’n og arbeidsdagen. Vi håper derfor at dere kan hjelpe til med å reklamere for den virtuelle Skovseth’n (se egen bloggpost her). Vi tjener netto kr 97,50 per deltager som løper eller går Skovseth’n til inntekt for fjellturen.
Når det gjelder arbeidsdagen, vil det være frivillig å delta. Vi håper elevene kan finne en jobb hvor de kan tjene et sted mellom kr 300 og 500 til inntekt for fjellturen. Elever som ikke vil delta på arbeidsdagen, vil få eget opplegg på skolen. (Se egen bloggpost om arbeidsdagen her.)
Parallelt med at vi nå snur alle steiner for å få dekket inntektene for denne fjellturen, jobber vi med andre finansieringsmuligheter for kommende kull. Bingomidler er en mulighet, men for å kunne ha mulighet til å få det, trenger vi mange medlemmer. Send oss en mail for å bli medlem av fjellturforeningen. Sammen med skolen vurderer vi også en del andre finansieringsformer, noe vi vil komme tilbake til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar